To jedynie szansa u Superbman z Allegro 503-484-584 on ma tego swojego człowieka z ASO grupy VAG, który potrafi różne rzeczy. Sam bym się do niego przejechal tylko muszę najpierw pozbierać wszystkie zabawki.
tommyk, pisałem już kilka postów wyżej, że do niego dzwonilem (tego goscia z ASO od Soperbmana z Allegro) bo mam do niego telefon ale niestety nie chcial sie podjąć No niewiem może jak by do niego pojechał osobiście to by zmienił zdanie ale nie wiem
kropeck, to super ale do ciebie też mam tyle co do tego magicznego ASO, co Andrev zrobili licznki :evil:
A jescze jedno :!: Koledzy gdzie (jak) sprawdzić dokladnie z którego miesiąca jest moje auto :?: Bo może ja cos źle sprawdzam? :?
Według pracownika ASO nie ma nigdzie w naszych dokumentach, jest możliwość dowiedzenia się na miejscu. Mamy tylko datę sprzedaży.
A jaka masz datę na starym liczniku?
Przy okazji - może ktoś mi podpowie jak się wyjmuje licznik w O2
- będę wdzięczny
BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
A jescze jedno :!: Koledzy gdzie (jak) sprawdzić dokladnie z którego miesiąca jest moje auto :?: Bo może ja cos źle sprawdzam? :?
Jak ja kupiłem auto to otrzymałem od handlarza taką czarną plastikową książkę w której są różne książeczki, serwisowa, obsługi, itp. między innymi była taka jedna kartka formatu A4 zlożona do formatu A5 z szczegółowymi danymi auta kiedy zjechało z linii produkcyjnej i kto wtedy był na zmianie. Jam mam auto z pierwszą rejestracją ze stycznia 2006r, ale faktycznie auto zjechało z taśmy w listopadzie 2005r. Jak dam radę to popołudniu wrzucę fotkę jak to wygląda, teraz jestem w pracy.
Według pracownika ASO nie ma nigdzie w naszych dokumentach, jest możliwość dowiedzenia się na miejscu. Mamy tylko datę sprzedaży.
A jaka masz datę na starym liczniku?
Przy okazji - może ktoś mi podpowie jak się wyjmuje licznik w O2
- będę wdzięczny
RobSto, musisz zdjąć srebrne ozdobne listwy, następnie zdejmujesz listwę ozdobna czarną listwę pod licznikiem i wtedy masz dostęp do dwóch śrub Torx. Odkręcasz śruby pod licznikiem, od góry nad licznikiem musisz wsunąć dwie metalowe blaszki o szerokości około 1cm (ja poradziłem sobie plaskim śrubokretem) bo sa tam dwa zaczepy pomiedzy licznikiem a konsolą i wysuwasz licznik. Podczas wyciagania staraj sie tylko nie wywierać zbyt dużego nacisku na szybkę przednią bo czasem potrafi pekac Ale tak naprawdę to nic trudnego - ok. 15min pracy. Powodzenia
Czyli na chwilę obecną tylko mi się udało założyć Max-a
Trzymam za was kciuki.
Mam i ja :szeroki_usmiech
ASO Białystok nie dało plamy - POLECAM,
cała akcja trwała 45 minut
koszt - 265 PLN
Efekt SUPER - zwłaszcza że widzi columbusa z navi :szeroki_usmiech Andrev3 Ty też wyjechałeś z nie swoim przebiegiem?
BYŁA O1 - 1.9 TDI 110KM BYŁA O2 - 1.9 TDI 140KM 305Nm - by Zaprzal JEST PASSAT B6 - 2.0 TDI CR 140KM
RobSto, a jak z licznikiem miałeś z tego samego rocznika?? Napisz coś więcej.
Auto - nie wiem kiedy wyprodukowane, ale sprzedaż paź 2006,
licznik paź 2006. Jak pisałem wymiana poszła gładko, poza stanem licznika -pozostał z nowego licznika - ASO z tym nie poradziło. Kluczyki zakodowane. Martwiłem się czy będzie czytał komunikaty z columbusa, ale niepotrzebnie. Widzi i navi i media.
Teraz przyzwyczajam się do nowego fisa :szeroki_usmiech
Czyli rozumiem że licznik z tego samego roku prod co auto?
Zamieszczone przez RobSto
poza stanem licznika -pozostał z nowego licznika - ASO z tym nie poradziło
Jak to??? To znaczy że masz teraz stan licznika nie swój tylko ten który był na nowym liczniku?? Przecież to się ręcznie wpisuje podczas kodowania... :shock:
VAS podobno nie ma możliwości zmiany przebiegu. Jedyne co można VASem zrobić to ustawić przebieg raz - w nowym liczniku, który ma przebieg nie większy niż 100km.
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 08:35 ]
Zamieszczone przez Andrev3
Czyli na chwilę obecną tylko mi się udało założyć Max-a
Ja miałem zakładanego Maxi-DOTa do Minta w 2009 roku - i to dwa razy
ASO na Kocmyrzowskiej w Krakowie i ASO w Wieliczce poradziły z tym sobie bez żadnych problemów.
Czyli rozumiem że licznik z tego samego roku prod co auto?
Dokładnie - i prawdopodobnie tego samego miesiąca.
Zamieszczone przez rrysio
VAS podobno nie ma możliwości zmiany przebiegu. Jedyne co można VASem zrobić to ustawić przebieg raz - w nowym liczniku, który ma przebieg nie większy niż 100km.
Usłyszałem w ASO dokładnie to samo.
RobSto, dziwne bvo ja wyjechałem po kodowaniu ze swoim przebiegiem, a tak naprawdę mogłem mieć jaki by mi się tylko zażyczył. Podczas kodowania się wpisuje przebieg i interwał przeglądowy. Byłem przy tym i widziałem
Komentarz